OliveMagazine

Κλασικό σπεντζοφάι με βολιώτικο λουκάνικο

Κλασικό σπεντζοφάι με βολιώτικο λουκάνικο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κατά προτίμηση Βολιώτικο
  • 4 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 10 μακρόστενες πιπεριές κέρατο (σπέντζες, όπως τις λένε στο Πήλιο)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελάχιστο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές. Τις ζεματάτε για 1 λεπτό σε βραστό, αλμυρό νερό. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Σ’ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε καλά τις ζεματισμένες πιπεριές απ’ όλες τις μεριές.

Προσθέτετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το λουκάνικο κομμένο σε φετούλες. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι, ανακατεύετε και, μόλις το φαγητό πάρει βράση, αλατίζετε, ρίχνετε πιπεράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει το σπεντζοφάι και να πήξει καλά η σάλτσα του.

Όταν απορροφηθούν τα υγρά και πήξει η σάλτσα, το σερβίρετε σε πιατέλα. Να θυμάστε ότι τρώγεται ζεστό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο