OliveMagazine

Κλαφουτί με βατόμουρα

Κλαφουτί με βατόμουρα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250ml Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια βατόμουρα (200γρ.-250γρ.)
  • 2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak για το άλειμμα της φόρμας
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη ένα πυρίμαχο σκεύος στρογγυλό και ρηχό (λίγο πιο ψηλό από φόρμα τάρτας) ή κάποιο άλλο σχέδιο με διάμετρο 20εκ.

Αδειάζετε τα φρούτα στο σκεύος και κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, τα αβγά, το αλάτι και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό σχετικά μίγμα, σαν smoothie.

Περιχύνετε τα φρούτα με το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει ελαφρώς χρώμα και να σταθεροποιηθεί.

Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία για λίγα λεπτά, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε το κλαφουτί ζεστό ή κρύο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr