OliveMagazine

Κοζανίτικο καταφιώτικο αρνάκι

Κοζανίτικο καταφιώτικο αρνάκι

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο, σε μεγάλες μπουκιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το κρέας σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Το στραγγίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε στο ταψί το μισό κρέας και εναλλάξ τα μισά από τα υλικά. Συνεχίζετε με κρέας και τα λαχανικά σε στρώσεις. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr