OliveMagazine

Κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι

Κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. Bούτυρο Lurpak
  • 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια, σε μικρές μερίδες ίδιου πάχους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 200 ml ζεστό ζωμό κρέατος (από κύβο)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το ρύζι

  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 2 κουτ. σούπας Bούτυρο Lurpak
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το Bούτυρο Lurpak και σοτάρουμε το μοσχαράκι σε δόσεις, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα καρότα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1΄-2΄ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μπαχάρι, το θυμάρι, τη ζάχαρη, όλη την ντομάτα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να συμπυκνωθεί η σάλτσα του. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού ανά διαστήματα και προσθέτουμε επιπλέον καυτό νερό ή ζωμό αν χρειαστεί.

Για το ρύζι Μισή ώρα προτού γίνει το μοσχαράκι βράζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20΄ ή μέχρι να γίνει, το στραγγίζουμε, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε με το Bούτυρο Lurpak. Σερβίρουμε το ρύζι με το μοσχαράκι και μπόλικη σάλτσα από πάνω.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο