OliveMagazine

«Κοκτέιλ» με αβοκάντο και γαρίδες

«Κοκτέιλ» με αβοκάντο και γαρίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:3-4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 πρέζα πιπέρι καυτερό
  • 10 γαρίδες μεγάλες
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι και τα ψιλοκόβετε, βγάζοντας τις άσπρες μεμβράνες όπου χρειαστεί. Τα ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζελατίνα μουσκεμένη και στημένη. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνα και μοιράζετε σε 4 ποτήρια ή σε μπολ με ανοιχτό στόμιο. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κύβους. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιών, το καυτερό πιπέρι και τη μουστάρδα.

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις 6 από αυτές. Τις πασπαλίζετε με πιπέρι.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με τις ψιλοκομμένες γαρίδες.

Όταν πήξει το ζελέ, μοιράζετε από πάνω την κρέμα αβοκάντο και σκεπάζετε με τη σαντιγί με γαρίδες. Γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες και 1 φυλλαράκι μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο