OliveMagazine

Κολιοί γεμιστοί πάνω σε πιπεριές

Κολιοί γεμιστοί πάνω σε πιπεριές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κολιούς μέτριους
  • 600γρ. πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
  • 600γρ. πιπεριές Φλωρίνης (όσο πιο μικρές γίνεται), σε ροδέλες
  • 15 ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες και κομμένες στη μέση
  • 2 λεμόνια, σε φέτες
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 2 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού σε ψίχουλα
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Kαθαρίζετε, πλένετε, στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας τα ψάρια και τα αλατίζετε μέσα κι έξω. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

Στρώνετε σε ένα ταψάκι εναλλάξ τις ροδέλες της κόκκινης και της πράσινης πιπεριάς και μετά μοιράζετε από πάνω τους ομοιόμορφα τις φέτες του λεμονιού.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού με τη σταφίδα, το κουκουνάρι, το ξύσμα του λεμονιού και το μισό μαϊντανό. Γεμίζετε τις κοιλίτσες των κολιών με τη γέμιση και τους τοποθετείτε πάνω από το στρώμα με τις πιπεριές. Μοιράζετε ομοιόμορφα στο ταψί τα ντοματίνια αφού τα αλατίσετε ελαφρά.

Χτυπάτε το χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και περιχύνετε τα ψάρια. Τοποθετείτε εδώ κι εκεί τις σκελίδες του σκόρδου, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε τα ψάρια στο φούρνο για 45 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζετε το φαγητό και το σερβίρετε μετά από λίγο με μια δροσερή ντοματοσαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr