OliveMagazine

Κολοκυθάκια ψητά με κρέμα φέτας και φιστίκι Αιγίνης

Κολοκυθάκια ψητά με κρέμα φέτας και φιστίκι Αιγίνης

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κολοκυθάκια μεσαία
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • Για την κρέμα φέτας]

  • 200 γρ. φέτα
  • 50 ml γάλα φρέσκο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 10 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 6 κλωνάρια φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση και μετά κυδωνάτα και τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20΄.

Για την κρέμα φέτας Ενώ ψήνουμε τα κολοκύθια, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και χτυπάμε για 1΄ (αν θέλουμε την κρέμα λίγο πιο αραιή, προσθέτουμε 10 ml γάλα ακόμη). Σερβίρουμε σε πιάτο βάζοντας την κρέμα ως βάση και από πάνω τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο πάνω από τα κολοκυθάκια και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο