OliveMagazine

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10-12 κολοκυθοανθοί
  • 100γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • φυτικό λάδι για το τηγάνι
  • πιπέρι
  • Για το χυλό

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 αβγό
  • 3-4 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι, αλάτι (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε με προσοχή τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό τους. Τα αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε πετσέτα.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα δοχείο ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και λίγο πιπέρι και αναμιγνύετε τα υλικά καλά.

Προσεχτικά γεμίζετε κάθε ανθό με ένα κουταλάκι γέμιση και τον τυλίγετε.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα καλά τα υλικά του χυλού. Ζεσταίνετε μπόλικο το λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι, βυθίζετε κάθε ανθό στο πηχτό κουρκούτι.

Τους τηγανίζετε αραιά στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Tips

Επειδή η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, δεν είναι απαραίτητο να αλατίσετε τους κολοκυθοανθούς


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr