kolokythoanthoi
clock icon
35'

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

Υλικά

  • 10-12 κολοκυθοανθοί
  • 100γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • φυτικό λάδι για το τηγάνι
  • πιπέρι
  • Για το χυλό

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 αβγό
  • 3-4 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι, αλάτι (προαιρετικά)

Tips

  • Επειδή η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, δεν είναι απαραίτητο να αλατίσετε τους κολοκυθοανθούς

Τραγανοί εξωτερικά, με καυτή, αρωματισμένη με δυόσμο, φέτα εσωτερικά, οι κολοκυθοανθοί είναι χωρίς αμφιβολία, ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές.

Πλένετε με προσοχή τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό τους. Τα αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε πετσέτα.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα δοχείο ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και λίγο πιπέρι και αναμιγνύετε τα υλικά καλά.
Προσεχτικά γεμίζετε κάθε ανθό με ένα κουταλάκι γέμιση και τον τυλίγετε.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα καλά τα υλικά του χυλού. Ζεσταίνετε μπόλικο το λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι, βυθίζετε κάθε ανθό στο πηχτό κουρκούτι.
Τους τηγανίζετε αραιά στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε με προσοχή τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό τους. Τα αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε πετσέτα.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα δοχείο ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και λίγο πιπέρι και αναμιγνύετε τα υλικά καλά.

Βήμα 3

Προσεχτικά γεμίζετε κάθε ανθό με ένα κουταλάκι γέμιση και τον τυλίγετε.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα καλά τα υλικά του χυλού. Ζεσταίνετε μπόλικο το λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι, βυθίζετε κάθε ανθό στο πηχτό κουρκούτι.

Βήμα 5

Τους τηγανίζετε αραιά στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb