OliveMagazine

Κολοκυθανθοί σε κουρκούτι γεμιστοί με τυρί κρέμα

Κολοκυθανθοί σε κουρκούτι γεμιστοί με τυρί κρέμα

Μερίδες:12 κολοκυθοανθούς
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 κολοκυθοανθοί, πλυμμένοι
  • Για τη γέμιση

  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 80γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 40γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • ½ πιπεριά κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κορφούλες δυόσμο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι

  • 250ml μπίρα
  • 125γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα το κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μπίρα με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν χυλός. Το αφήνετε στην άκρη.

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα, τον ανθότυρο, την πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καθαρίζετε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρώντας τους στήμονες. Τους γεμίζετε με το μίγμα των τυριών που ετοιμάσατε (υπολογίζετε 1 κουτ. σούπας, ανάλογα πάντα με το μέγεθος των ανθών) και τους κλείνετε προσεκτικά.

Βάζετε σε ένα μέτριο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Βουτάτε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι με προσοχή και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.

Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και τους σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστοί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr