OliveMagazine

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με 3 είδη τυριών

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με 3 είδη τυριών

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 120 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 40 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • ½ κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κορφούλες δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 16 τεμ. κολοκυθοανθούς
  • 150 ml έ.π. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το κουρκούτι

  • 250 ml μπίρα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη την μπίρα με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν χυλός. Το αφήνουμε στην άκρη.

Για τους κολοκυθοανθούς: Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα τυριά, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα του λεμονιού, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος από το κοτσάνι και όλους τους κίτρινους στήμονες. Τους πλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Τους γεμίζουμε με το μείγμα τυριών που ετοιμάσαμε (υπολογίζουμε 1 κουτ. της σούπας, ανάλογα πάντα το μέγεθος των ανθών) και τους κλείνουμε προσεκτικά ξανά έτσι ώστε να πάρουν το αρχικό τους σχήμα.

Βάζουμε σε ένα μέτριο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι με προσοχή για να μην ανοίξουν και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.

Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για 1΄ και τους σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστοί.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο