OliveMagazine

Κολοκυθοανθοί τηγανητοί γεμιστοί με τυριά, με ντιπ φρέσκιας και λιαστής ντομάτας

Κολοκυθοανθοί τηγανητοί γεμιστοί με τυριά, με ντιπ φρέσκιας και λιαστής ντομάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 20 μεγάλους κολοκυθoανθούς
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τον χυλό

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 110 ml μπίρα
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Για το ντιπ

  • 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδα, χοντροκομμένες
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους
  • ½ κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά, τον δυόσμο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανοίγουμε με προσοχή τους κολοκυθανθούς και τους γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης. Στρίβουμε τις άκρες τους για να κλείσουν, ώστε να μη χυθεί η γέμιση και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα υλικά για τον χυλό.

Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βουτάμε έναν-έναν τους κολοκυθανθούς στον χυλό και τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε γυρίζοντάς τους 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν και τους βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό ελαιόλαδο. Ντιπ ντομάτας: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο