OliveMagazine

Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι καρότου

Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι καρότου

Μερίδες:για 30 κολοκυθοκεφτέδες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 πατάτα ωμή καθαρισμένη και τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
  • 200γρ. φέτα λιωμένη
  • αλεύρι όσο τραβήξει
  • λάδι για τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι
  • Για το τζατζίκι καρότου

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 - 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρό καρότο ξυσμένο
  • 1 μικρή ζουμερή ντομάτα ξυσμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στραγγίζετε όσο μπορείτε με το χέρι. Πετάτε τα ζουμιά του από το μπολ και προσθέτετε μέσα το τριμμένο καρότο, την ντομάτα, την πατάτα, το δυόσμο, το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Προσθέτετε τη φέτα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Πασπαλίζετε σιγά σιγά αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Τον αφήνετε σκεπασμένο εκτός ψυγείου για 1 ώρα τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε το τζατζίκι.

Σε ένα μπολ αδειάζετε το γιαούρτι και το ξυσμένο καρότο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο. Κάνετε ένα πρώτο ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνετε το ξίδι και τον άνηθο. Αλατίζετε δοκιμάζοντας για να το κάνετε λιγάκι πικάντικο. Φυλάτε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, βγάζετε το χυλό από το ψυγείο και με τη βοήθεια δύο κουταλιών ρίχνετε χυλό στο ζεστό λάδι. Μόλις ροδοκοκκινίσουν οι κουταλιές του χυλού από τη μια μεριά τις αναποδογυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη. Οι κολοκυθοκεφτέδες σας θα έχουν ακανόνιστο σχήμα. Μην ανησυχείτε θα είναι νοστιμότατοι. Τους σερβίρετε συνοδεύοντας με το τζατζίκι που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr