OliveMagazine

Κολοκυθολούλουδα τηγανητά και πικάντικη μελιτζανοσαλάτα

Κολοκυθολούλουδα τηγανητά και πικάντικη μελιτζανοσαλάτα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κολοκυθολούλουδα

  • 20-25 κολοκυθολούλουδα πολύ φρέσκα
  • ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τον χυλό

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • νερό τόσο όσο να γίνει μέτριος σε πυκνότητα χυλός (σχεδόν 1 φλιτζάνι)
  • Για τη μελιτζανοσαλάτα

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα κολοκυθολούλουδα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τα μυρωδικά και πασπαλίζετε με πιπέρι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για τον χυλό. Πλένετε τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε προσεκτικά τους στήμονες των λουλουδιών. Τα γεμίζετε με το μίγμα και τα κλείνετε στρίβοντας ελαφρά τα πέταλα.

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, βουτάτε τα γεμισμένα κολοκυθολούλουδα στο χυλό και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τσιμπίδα και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πριν τα σερβίρετε.

Για τη μελιτζανοσαλάτα: Ψήνετε τις μελιτζάνες στο μαντέμι ή στα κάρβουνα μέχρι να μαυρίσει και να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν σε σουρωτήρι. Τις καθαρίζετε από σπόρους και φλούδες και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Ψήνετε τις πιπεριές στο μαντέμι ή στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε. Τις αφήνετε να στραγγίξουν. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο την καυτερή πιπερίτσα. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, αλατοπιπερώνετε και τα πολτοποιείτε βάζοντας το λάδι και το ξίδι εναλλάξ. Τη χρησιμοποιείτε σαν άλειμμα ή ντιπ για φρέσκα λαχανικά ή κριτσίνια.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr