OliveMagazine

Κολοκυθόπιτα με κανταΐφι

Κολοκυθόπιτα με κανταΐφι

Μερίδες:για ένα μακρόστενο ταψάκι 25x35εκ. περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, ζεσταμένο για να είναι ρευστό
  • 700γρ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 200γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 250γρ. φέτα
  • 250γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 600ml γάλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια, αλατίζετε ελάχιστα και τα σοτάρετε περίπου για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.

Αφρατεύετε το κανταΐφι ξαίνοντάς το και απλώνετε το μισό σε βουτυρωμένο ταψάκι. Το βουτυρώνετε καλά ρίχνοντας βούτυρο λιωμένο λίγο λίγο με ένα κουτάλι.

Λιώνετε τη φέτα και τη μυζήθρα με πιρούνι και την αραιώνετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας από το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια (που έχουν κρυώσει στο μεταξύ), ρίχνετε επίσης τα δύο από τα τέσσερα αβγά, το δυόσμο, τον άνηθο, το μαϊντανό, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε.

Απλώνετε το μίγμα της γέμισης πάνω από το κανταΐφι και τη σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο επίσης αφρατεύετε ξαίνοντάς το λίγο λίγο. Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο το οποίο ρίχνετε επίσης λίγο λίγο με ένα κουτάλι.

Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αβγά και περιχύνετε την πίτα, ρίχνοντάς το μίγμα λίγο λίγο και προσεκτικά με κουτάλα της σούπας.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150οC και σιγοψήνετε την πίτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr