OliveMagazine

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. κολοκύθα σε φέτες (με τη φλούδα τους)
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + επιπλέον λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • 300γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ πλιγούρι ή τραχανά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψί σας. Αραδιάζετε πάνω τις φέτες της κολοκύθας, ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με κανέλα και ψήνετε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε τα πράσα και το κρεμμύδι, προσθέτετε το 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε σε ένα μπολ την ψημένη ψίχα της κολοκύθας και τη λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα πράσα. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τη φέτα, τα αβγά, το δυόσμο και το βασιλικό, το πλιγούρι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε λίγο και προσθέτετε στη γέμιση επιπλέον αλατοπίπερο αν το επιθυμείτε.

Λαδώνετε καλά το ταψί σας και στρώνετε το πρώτο φύλλο. To λαδώνετε, το σουρώνετε και συνεχίζετε με δεύτερο, τρίτο και τέταρτο σουρωμένο φύλλο, το οποίο λαδώνετε καλά κάθε φορά με ένα πινέλο. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και την ισιώνετε. Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, σουρώνοντάς τα πάλι και λαδώνοντάς τα καλά.

Τέλος χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, την ραντίζετε με λίγο νερό και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει πολύ καλά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο