OliveMagazine

Κολοκυθόπιτα Ταρκάσι

Κολοκυθόπιτα Ταρκάσι

Μερίδες:10-12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 150γρ. βούτυρο
  • 400ml γάλα (κατά προτίμηση κατσικίσιο)
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 50γρ. τραχανά ξινό
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 300γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι, να βγάλουν τα υγρά τους.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Με το μισό βούτυρο αλείφετε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου ταψιού και λιώνετε το άλλο μισό σε ένα μπρίκι.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο, τον τραχανά και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με σύρμα. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνετε καλά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τη φέτα και ραντίζετε με το ελαιόλαδο.

Τοποθετείτε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και ψήνετε για 45-50 λεπτά. Αφήνετε 10 λεπτά να χλιάνει, κόβετε και σερβίρετε την κολοκυθόπιτα ζεστή ή κρύα.

Φωτογραφία - Food styling: Ευά Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Τον χειμώνα μπορείτε να φτιάξετε το Ταρκάσι με κίτρινη ή πορτοκαλί κολοκύθα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr