OliveMagazine

Κολοκυθόσουπα με κρέμα

Κολοκυθόσουπα με κρέμα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη (καθαρό βάρος, μόνο τη σάρκα, χωρίς τα σπόρια και το εξωτερικό της)
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό πουλερικών (σπιτικό ή από κύβο)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρεσκοξυσμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250γρ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ light
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φυλλαράκια βασιλικού ή μέντας για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και τα κυβάκια της κολοκύθας σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά και σοτάρετε 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας.

Σβήνετε με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτετε το ζωμό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Πολτοποιείτε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Εναλλακτικά, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάτε τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ ώστε να πολτοποιήσετε το μίγμα.

Προσθέτετε το ξύσμα τζίντζερ και πορτοκαλιού, το βούτυρο και δίνετε μια τελευταία βράση στη σούπα. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τέλος ανακατεύετε μέσα τη μισή Κρέμα Γάλακτος.

Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ προσθέτοντας από μια κουταλιά Κρέμα Γάλακτος επιπλέον σε κάθε μερίδα. Διακοσμείτε με φυλλαράκια μέντας ή βασιλικού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr