OliveMagazine

Κολοκυθόσουπα με σύγκλινο Μάνης, κάστανα και φιστίκια

Κολοκυθόσουπα με σύγκλινο Μάνης, κάστανα και φιστίκια

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα, σε κυβάκια
  • 300γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 300γρ. σύγκλινο Μάνης
  • 100γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 700ml ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας και το σύγκλινο.

Προσθέτετε το ζωμό της κότας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για 50 λεπτά περίπου. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε και τα κάστανα.

Αποσύρετε και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι και ρίχνετε μέσα τα φιστίκια. Μοιράζετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο