soupa kolokitha kastano
clock icon
1:20'

Κολοκυθόσουπα με σύγκλινο Μάνης, κάστανα και φιστίκια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα, σε κυβάκια
  • 300γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 300γρ. σύγκλινο Μάνης
  • 100γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 700ml ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κολοκύθα και κάστανα σε μια χειμωνιάτικη σούπα με τα όλα της! Το σύγκλινο και τα φιστίκια συμπληρώνουν την πλούσια γεύση της.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας και το σύγκλινο.
Προσθέτετε το ζωμό της κότας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για 50 λεπτά περίπου. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε και τα κάστανα.
Αποσύρετε και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι και ρίχνετε μέσα τα φιστίκια. Μοιράζετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας και το σύγκλινο.

Βήμα 2

Προσθέτετε το ζωμό της κότας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για 50 λεπτά περίπου. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε και τα κάστανα.

Βήμα 3

Αποσύρετε και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι και ρίχνετε μέσα τα φιστίκια. Μοιράζετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή