OliveMagazine

Κολοκύθα ντοφινουά

Κολοκύθα ντοφινουά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 250γρ. πατάτες, σε λεπτές φέτες
  • 60γρ. βούτυρο
  • 40γρ. κορν φλάουρ
  • 400ml γάλα
  • ½ κoυτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Bάζετε τις φέτες κολοκύθας και πατάτας σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε καλά και στρώνετε τις φέτες εναλλάξ σε ένα στρογγυλό πυρέξ.

Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε με αβγοδάρτη για 1 λεπτό. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει το μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.

Αδειάζετε την κρέμα στο σκεύος με την κολοκύθα και ψήνετε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο