OliveMagazine

Κολοκύθια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και ρύζι

Κολοκύθια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και ρύζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κολοκυθάκια στρογγυλά και μεγάλα
  • 300γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό, ½ ντομάτα ξυσμένη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε οριζόντια το καπάκι και το κρατάτε στην άκρη. Αδειάζετε τα κολοκυθάκια με ένα κουταλάκι, τα αλατίζετε ελαφρά στο εσωτερικό και περνάτε τη γέμιση από το μπλέντερ.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι, την ξυσμένη ντομάτα, τα μυρωδικά, το τριμμένο κολοκύθι, το κρασί, λίγο από το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Γεμίζετε τα κολοκύθια όχι μέχρι πάνω, τα σκεπάζετε με το καπάκι, τα στρώνετε σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το υπόλοιπο λάδι, μισό ποτήρι νερό, αλατοπίπερο και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν σκεπασμένα, για 30-40 λεπτά περίπου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr