OliveMagazine

Κομπόστα από ξερά σύκα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα

Κομπόστα από ξερά σύκα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 18 σύκα μεγάλα, άσπρα, ξερά
  • 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί Μοσχάτο Σάμου
  • 3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κιλό παγωτό βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα τα ξερά σύκα, προσθέτετε το γλυκό κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο και μισό ποτήρι νερό. Βράζετε τα σύκα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα υγρά της κατσαρόλας να μειωθούν στο μισό περίπου και να δέσει το κρασί ελαφρά σε σιρόπι.

Αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και να φουσκώσουν τα σύκα. Κατόπιν τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σερβίρετε το παγωτό βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, το πασπαλίζετε με άφθονη κανέλα και το βγάζετε στο τραπέζι μαζί με το μπολ από τα σύκα κομπόστα. Αφήνετε τους καλεσμένους σας να σερβιριστούν κατά βούληση.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο