OliveMagazine

Κομπόστα βερίκοκο- δεντρολίβανο με στέβια

Κομπόστα βερίκοκο- δεντρολίβανο με στέβια

Μερίδες:-
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 850ml νερό
  • 28γρ. στέβια
  • ½ λοβό βανίλια
  • ½ κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 10 βερίκοκα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε πρώτα το λοβό της βανίλιας στη μέση, παίρνετε το μισό και τον ανοίγετε κατά μήκος. Ξύνετε τα σποράκια του με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μικρό μπολ που θα βάλετε και τη στέβια.

Φτιάχνετε το σιρόπι



Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και το μίγμα με τη στέβια και τη βανίλια για να βράσουν. Ανακατεύετε και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφού βράσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρύνει.

Φτιάχνετε την κομπόστα



Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε στη μέση τα βερίκοκα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους.

Γεμίζετε μέχρι πάνω ένα βάζο με τα βερίκοκα, βάζετε μέσα το κλωναράκι του δενδρολίβανου και περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι μέχρι να καλυφθούν τα φρούτα.

Τέλος, κλείνετε το βάζο και το βάζετε στο ψυγείο. Μετά από 2 βδομάδες η κομπόστα είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο