OliveMagazine

Κομπόστα μήλο-αχλάδι, ο τέλειος συνδυασμός

Κομπόστα μήλο-αχλάδι, ο τέλειος συνδυασμός

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 300 ml νερό
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ ξυλάκι κανέλας
  • 1½ λεμόνι, τον χυμό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2΄-3΄ και προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα.

Μόλις πάρουν όλα μαζί μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα.

Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα βάζο, ώστε να είναι στριμωγμένα τα κομμάτια μεταξύ τους. Αν το σιρόπι μας έχει γίνει παχύρρευστο, σβήνουμε τη φωτιά. Αν όχι, τη δυναμώνουμε και το βράζουμε για 2΄-3΄ ακόμη. Όταν είναι έτοιμο, το προσθέτουμε στο βάζο με τα φρούτα, ώστε να τα καλύπτει μέχρι πάνω.

Tips

Τον χυμό λεμονιού τον ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό κι εκεί τοποθετούμε τα φρούτα όταν τα κόβουμε ώστε να μη μαυρίσουν, μέχρι να τα κόψουμε όλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο