OliveMagazine

Κοντοσούβλι κρασάτο

Κοντοσούβλι κρασάτο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί κομμένο για κοντοσούβλι
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 500ml κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ψιλοτριμμένη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί, το αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά σε όλα τα κομμάτια κρέατος. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σκουπίζετε τα κομμάτια κρέατος από τη μαρινάδα, τα περνάτε σε μια ανοξείδωτη σούβλα για κοντοσούβλι και τα αλατίζετε.

Ετοιμάζετε την ψησταριά με κάρβουνο ή ηλεκτρική ή με υγραέριο, ανάλογα με το τι έχετε. Ψήνετε για 1- 1½ ώρα-ή και παραπάνω- ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια κρέατος. Τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά κάθε 3 λεπτά ραντίζετε με το κρασί το κοντοσούβλι από όλες τις πλευρές. Έτσι αποκτά ξεχωριστή γεύση και ωραίο ρόδισμα.

Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για λίγα λεπτά να σταθεί και το βγάζετε από τη σούβλα σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το κρασί χάριν ευκολίας, θα το βάλετε σε ψεκαστηράκι που μπορείτε να βρείτε εύκολα στα σούπερ μάρκετ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr