OliveMagazine

Κοντοσούβλι προβατίνας σε γιαουρτόγαλο

Κοντοσούβλι προβατίνας σε γιαουρτόγαλο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:40'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό προβατίνα από μπούτι (ξεκοκαλισμένο), κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 500γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 250ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα πιπέρια, χοντροτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • αλάτι θαλασσινό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τα κομμάτια της προβατίνας και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το γιαούρτι, το γάλα, το κύμινο και τα πιπέρια. Βυθίζετε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε με μεμβράνη. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 3 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζετε τη λεκάνη από το ψυγείο και αφήνετε το κρέας έξω για 1 ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Καρφώνετε τα κομμάτια του κρέατος σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 1-1½ ώρα περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους), μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθεί καλά το εσωτερικό τους.

Βγάζετε το κρέας από τη σούβλα και το αφήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και ξερό θυμάρι και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες ή όποια άλλη γαρνιτούρα προτιμάτε.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tips

Το γιαούρτι θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι ίνες του κρέατος, αλλά θα δώσει και επιπλέον γεύση. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας όταν κόψει το κρέας να διαχωρίσει το λίπος από το ψαχνό ώστε να μαρινάρετε μόνο το κρέας. Όταν περάσετε το μαριναρισμένο κρέας στη σούβλα τοποθετήστε ένα κομμάτι λίπους ανά δύο κομμάτια κρέατος. Στο ψήσιμο το λίπος θα δώσει ιδιαίτερη νοστιμιά και θα βοηθήσει να μη στεγνώσει το κοντοσούβλι.


Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικά κοντοσούβλια σε μεταλλικά σουβλάκια. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να κόψει την προβατίνα σε μικρότερους κύβους και ψήστε 20-30 λεπτά, γυρίζοντας τα τακτικά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο