OliveMagazine

To κοντοσούβλι του Άκη Πετρετζίκη

To κοντοσούβλι του Άκη Πετρετζίκη

Μερίδες:13-15
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:4:30'
Έτοιμο σε:5:10'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1300 γρ. πανσέτα
  • 5 κιλά χοιρινό, λαιμό
  • 70 γρ. αλάτι
  • 6 γρ. πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ, σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές μέλι
  • Για τη σύνθεση

  • 3-4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4-5 κλωνάρια θυμάρι
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε στο μπλέντερ το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τους σπόρους κόλιανδρου, την πάπρικα, το θυμάρι, τα φύλλα από το δεντρολίβανο και χτυπάμε καλά. Κόβουμε την πανσέτα και τον λαιμό σε κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε στο μπολ με το κρέας το ξίδι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και περνάμε τα κομμάτια από τη σούβλα.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω το κοντοσούβλι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το βούτυρο σε κομμάτια, τα σκόρδα και τυλίγουμε πολύ καλά. Δένουμε με σπάγγο σε 3-4 σημεία και ψήνουμε σε χαμηλή σχάρα για 2 ½ ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε 1 ½ -2 ώρες μέχρι να πάρει χρώμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο