OliveMagazine

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με μουστάρδα, σόγια και μαρμελάδα πορτοκάλι

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με μουστάρδα, σόγια και μαρμελάδα πορτοκάλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20 κοπανάκια κοτόπουλου
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι soy sauce
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Poivre Vert
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους χοντροκοπανισμένους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τη soy sauce, τη μουστάρδα, τους χοντροκοπανισμένους κόκκους κόλιανδρου, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατεύετε.

Βάζετε μέσα στο μπολ τα κοπανάκια του κοτόπουλου και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη πλαστική και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν τα κοπανάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Αραδειάζετε τα κοπανάκια σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε 40-50 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια φορά.

Σερβίρετε τα κοπανάκια ζεστά, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές ή λευκό πιλάφι, αν προτιμάτε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr