OliveMagazine

Κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι

Κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Maille
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Maille
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20 κοπανάκια κοτόπουλου
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας soy sauce
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille au miel
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους χοντροκοπανισμένους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τη soy sauce, τη μουστάρδα, τους χοντροκοπανισμένους κόκκους κόλιανδρου, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι και ανακατεύετε.

Βάζετε μέσα στο μπολ τα κοπανάκια του κοτόπουλου, προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη πλαστική και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν τα κοπανάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αραδιάζετε τα κοπανάκια σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα, πασπαλίζετε με θυμάρι, ανάλογο αλατοπίπερο και προσθέτετε λίγο νερό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για μια ώρα περίπου. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια δυο φορές.

Σερβίρετε τα κοπανάκια ζεστά, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο