OliveMagazine

Κοπανάκια στο τηγάνι με φινόκιο, ούζο, δεντρολίβανο και ντοματίνια

Κοπανάκια στο τηγάνι με φινόκιο, ούζο, δεντρολίβανο και ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο φινόκιο, σε φέτες
  • 20 ντοματίνια
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοπανάκια μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτετε στο τηγάνι το φινόκιο, τα ντοματίνια και σοτάρετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθούν λίγο. Σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε με καπάκι. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το φαγητό σε ταψάκι και το περνάτε από ζεστό φούρνο για 15 λεπτά.

Στο τέλος, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρετε μαζί με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο