OliveMagazine

Κορμός με μασκαρπόνε, βατόμουρα και κρέμα γάλακτος

Κορμός με μασκαρπόνε, βατόμουρα και κρέμα γάλακτος

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. μασκαρπόνε
  • 300γρ. βατόμουρα φρέσκα ή αποψυγμένα
  • 600ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • σπόρους από ½ μπαστουνάκι βανίλιας
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 150ml γλυκό κρασί Σάμου ή Μοσχάτο Λήμνου
  • 12 σαβαγιάρ
  • φιλέ αμυγδάλου
  • ασημένια κουφετάκια για διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βρέχετε μια μακρόστενη φόρμα μήκους 21εκ., πλάτους 8εκ. και ύψους 7εκ. και όπως είναι ελαφρά βρεγμένη τη στρώνετε με λαδόκολλα (για να μαλακώσει), αφήνοντας να εξέχει αρκετά.

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Λιώνετε 125γρ. από τα βατόμουρα μέχρι να γίνουν πουρές και τα περνάτε από σουρωτήρι του τσαγιού να φύγουν τα σπόρια.

Χτυπάτε 450ml από την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν στην επιφάνειά της μαλακές κορφούλες. Αναμιγνύετε το μασκαρπόνε με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα στην χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.

Στύβετε τις ζελατίνες και τις διαλύετε σε δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ανακατεύετε δύο κουταλάκια του γλυκού από τις διαλυμένες ζελατίνες στον πουρέ των βατόμουρων και τις υπόλοιπες στο μίγμα της κρέμας.

Απλώνετε λίγη από την κρέμα μασκαρπόνε στη φόρμα μέχρι να έχετε μία στρώση περίπου 0,5 εκ. Περιχύνετε με το ⅓ του πουρέ. Βουτάτε δύο σαβαγιάρ στο γλυκό κρασί και τα τοποθετείτε στη μία πλευρά της τερίνας. Επαναλαμβάνετε με άλλα δύο στην άλλη πλευρά και άλλα δύο κατά μήκος του κέντρου. Ρίχνετε λίγη κρέμα μασκαρπόνε πάνω από τα σαβαγιάρ και ανάμεσα στα κενά τους σπρώχνετε τα μισά βατόμουρα μέσα στην κρέμα κι ανάμεσα από τα σαβαγιάρ.

Πασπαλίζετε με τον πουρέ, τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ όπως τα προηγούμενα και επαναλαμβάνετε με την κρέμα μασκαρπόνε, τα βατόμουρα και τον υπόλοιπο πουρέ. Καλύπτετε με τη λαδόκολλα που περισσεύει και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την τερίνα σε μια πιατέλα. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνετε πάνω στον κορμό. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα, κουφετάκια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr