OliveMagazine

Κορμός με παξιμάδια ολικής άλεσης με 4 δημητριακά και χαρούπι

Κορμός με παξιμάδια ολικής άλεσης με 4 δημητριακά και χαρούπι

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 170γρ. (9τεμ) Ντακάκια Ολικής Άλεσης με χαρούπι Κρήτων Άρτος
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
  • 180γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 130γρ. βούτυρο καρύδας
  • 250ml γάλα καρύδας
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σπάτε τα παξιμάδια σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε τη βανίλια. Ρίχνετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε.

Παγώνετε το μίγμα στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Ζεσταίνετε το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά. Αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε μέσα τη μαύρη σοκολάτα, σπασμένη με κομμάτια. Προσθέτετε και το βούτυρο καρύδας ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτετε τέλος τα φιστίκια και τα παξιμάδια και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγετε σε ρολό.

Βάζετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί ο κορμός. Κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε.

Tips

Το γάλα καρύδας δεν πρέπει να βράσει σε δυνατή φωτιά για να μη χάσει τα θρεπτικά συστατικά του.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr