OliveMagazine

Κορμός σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι Όλυμπος

Κορμός σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι Όλυμπος

Μερίδες:για 1 μεγάλο κορμό
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 400γρ. χαλβά βανίλια ΟΛΥΜΠΟΣ, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
  • 150γρ. σταφίδα κορινθιακή (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι και το μέλι. Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με δυο κομμάτια πλαστικής μεμβράνης και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Ξεφορμάρετε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο