OliveMagazine

Κοτοκεφτέδες με ντιπ κόκκινης πιπεριάς

Κοτοκεφτέδες με ντιπ κόκκινης πιπεριάς

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:20 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • ½ ντομάτα ξυσμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο χωρίς το φύτρο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πάπρικα
  • κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ξυσμένο
  • σουσάμι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το ντιπ

  • 5 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (έτοιμες από βάζο)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες ελαφρά σοταρισμένο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 50γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε όλο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου, την φρυγανιά, την ντομάτα, το κύμινο, την πάπρικα, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα καλά με το χέρι. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε το ντιπ πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, πλάθετε κεφτεδάκια κοτόπουλου και τα κυλάτε στο σουσάμι. Τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε τους κοτοκεφτέδες αμέσως, συνοδεύοντας με το ντιπ και πίτες για σουβλάκι ψημένες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr