OliveMagazine

Κοτομπουκιές σπιτικές πανέ με δημητριακά

Κοτομπουκιές σπιτικές πανέ με δημητριακά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα από Κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 φλιτζάνια δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το προσθέτετε στη μαρινάδα, ανακατεύετε να καλυφθεί καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά να ζεσταθεί καλά.

Βάζετε τα θρυμματισμένα δημητριακά σε μπολ. Βγάζετε το κοτόπουλο από από το ψυγείο και βουτάτε μία-μία τις μπουκιές στα δημητριακά, να παναριστούν.

Βγάζετε το καυτό ταψάκι από το φούρνο και απλώνετε τις κοτομπουκιές. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr