OliveMagazine

Κοτοπιτάκια κουρού

Κοτοπιτάκια κουρού

Μερίδες:25-30 τμχ
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:50'
Χρόνος αναμονής:60
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη κουρού

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 500 γρ. φαρίνα
  • Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 2 κρεµµύδια, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. κοτόπουλο βραστό, ξεψαχνισµένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριµµένη
  • 150 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • 1/4 κουτ γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι
  • Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο αυγού
  • 3-4 κουτ σούπας γάλα πλήρες
  • 1 κουτ. σούπας σουσάµι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζύμη: Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το γιαούρτι µε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak µε τον αυγοδάρτη (ή στον κάδο του µίξερ), µέχρι να γίνει µια παχύρρευστη και λεία κρέµα. Προσθέτουµε το αλάτι και στη συνέχεια το αλεύρι, πασπαλιστά και σε δόσεις, χτυπώντας καλά µετά από κάθε δόση, µέχρι το µείγµα να σφίξει τόσο ώστε να πρέπει να το δουλέψουµε µε τα χέρια µας. Ζυµώνουµε για 3’-4’, µέχρι η ζύµη να είναι µαλακή και εύπλαστη. Την τυλίγουµε σε διάφανη µεµβράνη και τη βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak. Ρίχνουµε τα κρεµµύδια, αλατίζουµε και σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά ανακατεύοντας για περίπου 20’. Δυναµώνουµε τη φωτιά, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µέχρι να καραµελώσουν. Αποσύρουµε και προσθέτουµε το κοτόπουλο, τη γραβιέρα, το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, τα αυγά, τη ρίγανη, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε. Αφήνουµε να κρυώσει.

Χωρίζουµε τη ζύµη σε 30 ίσα κοµµάτια, σε µέγεθος αυγού. Πιέζουµε κάθε κοµµάτι µε την παλάµη µας πάνω σε µια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωµένη επιφάνεια για να γίνει ένας δίσκος µε διάµετρο περίπου 10 εκ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζουµε από 1 κουτ. γλυκού γέµιση. Βρέχουµε κάθε πιτάκι περιµετρικά µε νερό και το διπλώνουµε στη µέση, ώστε να φτιάξουµε µισοφέγγαρα.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουµε µε αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και βάζουµε εκεί τα πιτάκια, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους. Ανακατεύουµε τον κρόκο µε το γάλα και αλείφουµε τα πιτάκια. Τα πασπαλίζουµε µε σουσάµι και τα ψήνουµε για 35’ ή µέχρι να ροδίσουν

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο