OliveMagazine

Κοτοπουλάκια με γέμιση ψωμιού και χυμό ροδιού

Κοτοπουλάκια με γέμιση ψωμιού και χυμό ροδιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 κοτοπουλάκια ή κοκοράκια νανάκια
  • 100γρ. βούτυρο + 1 κουτ. σούπας για το άλειμμα του ταψιού
  • χυμό από 2 ρόδια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση

  • 15-20 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 400γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 1 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο + 1 κλαράκι σέλερι ολόκληρο
  • 1 κούπα καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια μικρά (το 1 ψιλοκομμένο)
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το ψωμί σε κυβάκια 2x2εκ. από το προηγούμενο βράδυ και τα αφήνετε να ξεραθούν.

Βάζετε σε κατσαρολάκι τα συκωτάκια, το ολόκληρο κρεμμύδι και το κλαράκι από το σέλερι και σκεπάζετε 2½ φορές με νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Αφού βράσουν, περνάτε τα υλικά από το σουρωτήρι, κρατάτε χωριστά τα συκωτάκια από το ζωμό και πετάτε το κρεμμύδι και το σέλερι.

Για να φτιάξετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα συκωτάκια. Λιώνετε σε βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και σοτάρετε τα συκωτάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το 1/3 από τα κυβάκια ψωμιού, 1/3 ψιλοκομμένο σέλερι, 1/3 καρότο, 1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1/3 από το ζωμό που κρατήσατε. Στη συνέχεια προσθέτετε εναλλάξ τις υπόλοιπες ποσότητες ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος, ρίχνετε το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε τη φωτιά και αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.

Πλένετε τα κοτοπουλάκια χωρίς να αφαιρέσετε την πέτσα. Τα γεμίζετε με το μίγμα του ψωμιού και ράβετε το άνοιγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και βουτυρώνετε ένα ταψί. Λιώνετε τα 100γρ. βούτυρο και αναμιγνύετε με το χυμό λεμονιού. Αλείφετε τα κοτοπουλάκια με το μίγμα, τα αλατοπιπερώνετε και τα μεταφέρετε στο ταψί.

Ρίχνετε μισή κούπα νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα ξεσκεπάζετε το ταψί, περιχύνετε τα κοτοπουλάκια με το χυμό από τα ρόδια και το ξαναβάζετε στο φούρνο στους 200οC, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Συνοδεύετε τα κοτοπουλάκια με πουρέ πατάτας και σοταρισμένα λαχανικά.

Συνταγή: Χριστίνα Rightweiser Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο