OliveMagazine

Κοτοπουλοκεφτέδες σαν κεμπάπ

Κοτοπουλοκεφτέδες σαν κεμπάπ

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένα, σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο
  • 2 κουτ. γλυκού Tabasco
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πάπρικα, κύμινο, σουσάμι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το σκόρδο, τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, το καρότο, το Tabasco, 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε να πολτοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε το μαϊντανό. Ζυμώνετε το μίγμα λίγο ακόμα με το χέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε από το μίγμα μια μικρή ποσότητα και πλάθετε μακρόστενους κεφτέδες σαν λουκάνικα.

Τους περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα αραδιάζετε στη σειρά, πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζετε τα κεμπάπ με πάπρικα, κύμινο και σουσάμι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Σερβίρετε τα κεμπάπ αμέσως, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα (ρόκα, βαλεριάνα ή ανάμικτη), ψητές πιτούλες, πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή ντιπ γιαουρτιού.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Πριν περάσετε το μίγμα του κιμά στα ξυλάκια για σουβλάκια, μουσκεύετε τα ξυλάκια σε νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.


Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Tabasco με καυτερή πιπερίτσα που θα πολτοποιήσετε μαζί με το υπόλοιπο μίγμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr