Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά.
Ρίχνετε τις πέννες και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με το pesto. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα, λίγο λάδι ακόμα αν χρειάζεται και πασπαλίζετε με τα τυριά. Μεταφέρετε το μίγμα σε σαλατιέρα και γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey