OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με ζυμαρικά

Κοτοσαλάτα με ζυμαρικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 400γρ. πέννες από σιτάρι ολικής άλεσης
  • 20 ντοματίνια
  • 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 1 φλιτζάνι pesto βασιλικού
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά.

Ρίχνετε τις πέννες και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με το pesto. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα, λίγο λάδι ακόμα αν χρειάζεται και πασπαλίζετε με τα τυριά. Μεταφέρετε το μίγμα σε σαλατιέρα και γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr