OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με κινόα, αβοκάντο, ντοματίνια

Κοτοσαλάτα με κινόα, αβοκάντο, ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κινόα
  • 300γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο αβοκάντο ώριμο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dressing:

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το πασπαλίζετε με πάπρικα. Το βάζετε στη φωτιά να κάψει και προσθέτετε μέσα τις λωρίδες του κοτόπουλου. Πασπαλίζετε από πάνω με αλατοπίπερο και επιπλέον πάπρικα, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε και από τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ βράζετε την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τη σουρώνετε, τη βάζετε σε σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε στη σαλατιέρα με την κινόα, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά του dressing και περιχύνετε με τη μισή ποσότητα τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά.

Σε ένα πιάτο στρώνετε ομοιόμορφα τα φύλλα της σαλάτας, τοποθετείτε από πάνω το μείγμα με την κινόα και τελειώνετε με τα κομματάκια του κοτόπουλου. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο