OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με κινόα

Κοτοσαλάτα με κινόα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 250γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
  • 100γρ. ντοματίνια, σε φέτες
  • 1 κολοκύθι σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • μερικά μαρουλόφυλλα
  • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Τη στραγγίζετε. Παράλληλα, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Το κόβετε σε κυβάκια.

Όταν κρυώσει η κινόα και το κοτόπουλο  ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σας και τα ανακατεύετε μαζί με την κινόα και το κοτόπουλο μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα σε ένα ξεχωριστό μπολάκι και περιχύνετε τη σαλάτα.

Ανακατεύετε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως σε σαλατιέρα που έχετε ντύσει με μαρουλόφυλλα ή την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε αργότερα με τον ίδιο τρόπο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο