OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με κράνμπερις και εστραγκόν

Κοτοσαλάτα με κράνμπερις και εστραγκόν

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού κράνμπερις
  • ποικιλία από πράσινα σαλατικά (μαρούλι, ρόκα, λόλα, παντζαρόφυλλα), καλά πλυμμένα και χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι ή το βράζετε και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και κοτόπουλο ψητό που έχει περισσέψει.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με το σέλερι, τη μαγιονέζα, το εστραγκόν, τα κράνμπερις, αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε τις πρασινάδες σε σαλατιέρα, προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος

Tips

Αν θέλετε, προσθέτετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας.


Το μίγμα με το κοτόπουλο μπορεί να σερβιριστεί επίσης ως γέμισηγια σάντουιτς, ως wrap με μαρούλι ή ακόμα και πάνω σε κράκερ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr