OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με μαρούλι, σταφύλια και παρμεζάνα

Κοτοσαλάτα με μαρούλι, σταφύλια και παρμεζάνα

Μερίδες:για 1 μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (500γρ. περίπου)
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
  • 1 κλαράκι σέλινο
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • 5-6 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 100γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια
  • 30 ρόγες από σταφύλι φράουλα ή άλλο ροζέ σταφύλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα στήθη του κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και λίγο αλάτι για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε τις ρόγες σταφυλιού στο ελαιόλαδο μέχρι να φουσκώσουν και να μαραθούν λιγάκι. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα της σαλάτας: Στο μπλέντερ του μίξερ σας χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα κομματάκια του κοτόπουλου, τα κυβάκια της γραβιέρας και το σταφύλι. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Στρώνετε στη σαλατιέρα τα τρυφερά φύλλα μαρουλιού και από πάνω αδειάζετε το μίγμα της σαλάτας. Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Tips

Αντί να βράσετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, μπορείτε να τα ψήσετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr