OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με πατάτες, ντοματίνια και πράσινα φασολάκια

Κοτοσαλάτα με πατάτες, ντοματίνια και πράσινα φασολάκια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3-4 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 πατάτες χωρίς φλούδα κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι φασολάκια πλατιά κομμένα σε λοξά κομμάτια
  • 10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά βρασμένα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Για τη σος

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μαζί με τον κουρκουμά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να λιώσουν.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζετε μέσα σε αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 4 λεπτά. Τα στραγγίζετε τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό να κρατήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζετε ξανά.

Αλατοπιπερώνετε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει. Τοποθετείτε πάνω τα φιλετάκια του κοτόπουλου από τη λεία πλευρά και αλατοπιπερώνετε την πάνω πλευρά. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά και γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη.

Ετοιμάζετε τη σος αναμιγνύοντας όλα τα υλικά. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τις πατάτες με τα φασολάκια, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια, προσθέτοντας τον μαϊντανό, τη μισή σος και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Κόβετε το κοτόπουλο σε κομματάκια και το ανακατεύετε με την υπόλοιπη σος. Διακοσμείτε τη σαλάτα με το κοτόπουλο και το αβγό και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο