OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια

Κοτοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 3 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο Νιτσιάκος, ξεκοκαλισμένο, σε μικρά κομματάκια
  • 2 πατάτες βραστές, σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, σε κυβάκια
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη μέτρια στο multi
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ σερβιρίσματος.

Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα την τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr