OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με πλιγούρι και πέστο βασιλικού

Κοτοσαλάτα με πλιγούρι και πέστο βασιλικού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 200γρ. ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
  • 4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Το στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.

Παράλληλα, βράζετε και το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κυβάκια. Το ανακατεύετε με μια κουταλιά από το πέστο.

Όταν κρυώσει το πλιγούρι ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μαζί με το πλιγούρι και το υπόλοιπο πέστο μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στη σαλάτα και ανακατεύετε. Καλό είναι να την αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν τη σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο