OliveMagazine

Κοτοσαλάτα με στικς λαχανικών

Κοτοσαλάτα με στικς λαχανικών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου βρασμένα, χωρίς το δέρμα τους
  • 6 καρότα μεγάλα, καθαρισμένα
  • 6 κολοκυθάκια μεγάλα, καθαρισμένα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 ρέβα άσπρη
  • 100γρ. φύτρα φασολιών (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 κλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του και το κόβετε στα δύο. Αφαιρείτε το κουκούτσι, το κόβετε σε οκτώ κομμάτια και στη συνέχεια υπομονετικά με ένα μαχαίρι σε σπιρτόξυλα.

Καθαρίζετε τη ρέβα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά με σιγανές μονοκόμματες κινήσεις για να βγουν τα τρίμματα όσο πιο μακριά γίνεται. Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και στη συνέχεια τις κόβετε σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια.

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά που ετοιμάσατε και τα φύτρα. Κόβετε και το κοτόπουλο σε σπιρτόξυλα, όσο πιο μακριά μπορείτε και τα προσθέτετε στο μπολ. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μέλι. Τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα.

Σερβίρετε τη σαλάτα σε πιάτα, πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι, βάζετε στην κορφούλα και από ένα κλαράκι δυόσμου και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr