Διαδικασία
Καθαρίζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του και το κόβετε στα δύο. Αφαιρείτε το κουκούτσι, το κόβετε σε οκτώ κομμάτια και στη συνέχεια υπομονετικά με ένα μαχαίρι σε σπιρτόξυλα.
Καθαρίζετε τη ρέβα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά με σιγανές μονοκόμματες κινήσεις για να βγουν τα τρίμματα όσο πιο μακριά γίνεται. Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και στη συνέχεια τις κόβετε σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια.
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά που ετοιμάσατε και τα φύτρα. Κόβετε και το κοτόπουλο σε σπιρτόξυλα, όσο πιο μακριά μπορείτε και τα προσθέτετε στο μπολ. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μέλι. Τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα.
Σερβίρετε τη σαλάτα σε πιάτα, πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι, βάζετε στην κορφούλα και από ένα κλαράκι δυόσμου και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food styling: Tina Webb