OliveMagazine

Κοτοτηγανιά με μανιτάρια, σπαράγγια και ντοματίνια

Κοτοτηγανιά με μανιτάρια, σπαράγγια και ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. κοτόπουλο μπούτι, σε κύβους
  • 150γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια λεπτά, τρυφερά, μόνο τις φούντες
  • 200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • 100γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. φέτα, σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 30 φυλλαράκια δυόσμο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σπαράγγια για άλλο 1 λεπτό.

Ρίχνετε το μπρόκολο, μετά από μισό λεπτό το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύετε για μισό λεπτό επιπλέον. Προσθέτετε την ντομάτα και ανακατεύετε.

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ενσωματώνετε το δυόσμο και το ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με φέτα.

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν έχετε γουόκ προτιμήστε το. Είναι ιδανικό για γρήγορο μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο