OliveMagazine

Κοτόπιτα με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σε ατομικές μερίδες

Κοτόπιτα με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σε ατομικές μερίδες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου με την πέτσα τους
  • 1 φλιτζάνι κασέρι λεπτοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα λεπτοτριμμένη
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Για το βράσιμο του κοτόπουλου

  • 1 καρότο
  • 2 κλαράκια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ένα λίτρο νερό και βράζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου προσθέτοντας το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε τα φιλέτα να βράσουν για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Αφήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου να κρυώσουν και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σουρώνετε το ζωμό τους και τον κρατάτε στην άκρη, μήπως χρειαστεί για τη γέμιση ή αλλιώς τον φυλάτε στο ψυγείο για κάποια άλλη παρασκευή.

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Αν η γέμιση σας φαίνεται πολύ σφιχτή, μπορείτε να την αραιώσετε προσθέτοντας λίγο από το ζωμό κοτόπουλου. Υπολογίστε ότι θα χωρίσετε τη γέμιση σε έξι μέρη.

Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας, το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια και αδειάζετε στην άκρη του το 1/6 της γέμισης. Το διπλώνετε έτσι ώστε να σχηματιστεί φάκελος και στη μέση του να βρίσκεται η γέμιση. Ακουμπάτε το φάκελο σε μια πιατέλα. Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα κρούστας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα ταψί φούρνου και ακουμπάτε μέσα τους φακέλους της κοτόπιτας. Αλείφετε καλά με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Στη συνέχεια γυρίζετε τις κοτόπιτες ανάποδα και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε τις κοτόπιτες ζεστές ή χλιαρές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr