OliveMagazine

Κοτόπουλο γεμιστό με κους κους και λαχανικά

Κοτόπουλο γεμιστό με κους κους και λαχανικά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 σακοράφα με χοντρή κλωστή, ή οδοντογλυφίδες
  • 1 σακούλα ψησίματος
  • Για τη γέμιση

  • 120γρ. μανιτάρια κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 100γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 100γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας. πελτέ τομάτας
  • 350ml ζωμό κότας
  • 180γρ. κους κους
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνακοπότηρο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 500γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 50γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 250γρ. ντοματίνια
  • μια πρέζα χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • μια πρέζα μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι. Ρίχνετε τον πελτέ και σοτάρετε για λίγο ακόμα. Προσθέτετε το κους κους και σβήνετε με τον ζωμό κότας. Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν και να απορροφηθούν τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε.

Για το κοτόπουλο: Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο μέσα και έξω πολύ καλά. Για το γέμισμα, κρατάτε το κοτόπουλο όρθιο και με ένα μεγάλο κουτάλι το γεμίζετε με το κους κους. Με μια σακοράφα ράβετε τα ανοίγματά του για να μη χυθεί η γέμιση. Εναλλακτικά μπορείτε να το δέσετε με οδοντογλυφίδες. Παίρνετε τη σακούλα ψησίματος και βάζετε μέσα το πράσο (50 γρ.), τα ντοματίνια, λίγο αλεύρι, μία κουταλιά βούτυρο, το μπούκοβο και κρατώντας το πάνω μέρος κλειστό, κουνάτε τη σακούλα ώστε να ανακατευτούν καλά. Βάζετε μέσα και το κοτόπουλο, τοποθετείτε τη σακούλα σε ένα ταψί και την κλείνετε σφιχτά με το ειδικό κλιπ. Θα χρειαστεί να κάνετε μία μικρή τρύπα με οδοντογλυφίδα στο πάνω μέρος ώστε να βγαίνει ο αέρας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε έξτρα υγρά στη σακούλα. Ψήνετε στον αέρα στους 200°C, τοποθετώντας το ταψί στη μέση του φούρνου, για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο.

Για τη σάλτσα: Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από τον φούρνο και ανοίγετε μια τρύπα στη σακούλα. Παίρνετε όλα τα υλικά με τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί μέσα στη σακούλα και τα βάζετε σε έναν πολυκόφτη. Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr