Διαδικασία
Ζεματίζετε τα φασολάκια για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.
Ανακατεύετε το αλεύρι με μισό κουταλάκι από το κάρι και αλατίζετε το κοτόπουλο. Το πασπαλίζετε με το μίγμα και βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μετά από 1 λεπτό πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κάρι και σοτάρετε για λίγο ακόμα να μυρίσει όμορφα.
Διαλύετε τον πελτέ της ντομάτας σε λίγο νερό και σβήνετε το φαγητό. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνετε τότε την κρέμα καρύδας και μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται, αφού δοκιμάσετε πρώτα.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το φιλέ αμυγδάλου μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τότε τα φασολάκια και τα σοτάρετε ελαφρά ανακατεύοντας. Στο μεταξύ βράζετε και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω τα φασολάκια με τα αμύγδαλα και επιπλέον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Συνοδεύετε με το βρασμένο ρύζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb